lördag 17 oktober 2009

Starwars





















Idag så var det äntligen dags för kalas med Starwars tema. Gick upp klockan åtta i morse och började baka och fixa det sista inför kalaset. Var lite orolig över om tårtan skulle bli lyckad eller inte men jag är helnöjd med reslutatet och likaså var födelsedagsbarnet :)


Klockan 13 började kalaset och gästerna anlände. Började med en välkomstdrink innan det var dags att sätta sig till bords för att smaka lite godsaker. William öppnade paketen och sen var det tårtan. Hade satt två isfacklor i tårtan och det sprakade ordentligt och doftade krut. Tårtan avnjöts och sen avslöjade jag att det fanns en ledtråd gömd på bordet, hade lite smart tejpat fast den under Williams tallrik. Den ena ledtråden ledde till den andra och dom fick leta sig fram tills dom åter hamnade vid bordet där dom började. Hade tejpat fast neonstickor (som lasersvärd) under bordet som började lysa när man böjde dom. På lappen under bordet stod att det var dags att sätta på sig skorna för nu fortsatte rymdjakten i källaren. Ner till källaren och fler ledtrådar. Dom lyckades till slut hitta en skatt i källaren och öppnade den, William ville vara lite busig så vi hade fyllt den med potatis och morötter för att luras. I locket på skattkistan satt en lapp att det fanns en nyckel bland grönsakerna som ledde till den riktiga skatten. Jakten fortsatte och äntligen fann dom den riktiga skatten som var fylld med godispåsar till allas lycka :)

William är supernöjd med kalaset och alla fina presenter och jag pustar ut och är glad över att det är ett år till nästa.














1 kommentar:

  1. Ååhhh vad duktig du varit gumman!
    Vad fin tårtan blev, gjorde du den själv?
    Vad kul att kalaset blev lyckat.
    Tyvärr så blev tiden väldigt knapp för min del igår, så det hanns inte med ett besök, men kommer gärna en annan gång.
    Stor kram!

    SvaraRadera