söndag 6 maj 2012

Meursaultviner

Åh vilken härlig middag det blev igår!!! Inledde kvällen med en champagne André Clouet på magnumbutelj och till detta blev det friterade mandelpotatisskal fyllda med syrad grädde och löjrom toppat med finhackad rödlök och gräslök. Helt fantastiskt gott. Robert och Pehr är mycket vinkunniga och hjälpte mig sedan att öppna alla meursaultviner och lufta dom innan vi satte oss till bords. Av nio viner så var det bara en som var korkskadad. Och WOW!!! vilka fantastiska viner. Känns helt underbart att få prova alla på en gång för att kunna jämföra. Johannes var suverän med matlagningen och jag försökte hjälpa till så mycket jag kunde men var säkerligen mest i vägen... Inledde med en soppa på gröna ärter och pocherat vaktelägg som första rätt. Sen blev det i följande ordning pilgrimsmusslor med brynt smör, jordärtskokscremé med klippt krasse. Första varmrätten blev marulk med vit sås, fint skivade rädisor, salladslök, dill och tornerad potatis. Andra varmrätten var anka med äppelcidersås, svartrot och karamelliserad pumpa. Därefter följde två ostar med fikonmarmelad och slutligen dessert som var jorgubbar, hallon och ananas som karamelliserat och sen toppats med riven choklad. Till desserten serverades ett sauternesvin. Fantastisk god mat och jag är tacksam över att ha haft ett proffs i köket denna kväll. Hade laddat med avec så gästerna kunde välja vad dom ville ha och fixade espresso till dom som önskade. Hade en cigarr hemma så Robert och Pehr puffade på den... Bilder kommer då Jonte var snäll och förevigade kvällen med sin suveräna kamera, väntar med spänning... Tack än en gång till alla som var med denna kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar